Hlavní obsah
David Zápal
Článek

I když Lubomír Lipský (90) před lety prodělal mozkovou mrtvičku, po níž už málokdo doufal, že znovu vstane z postele, herec, známý z mnoha českých filmů (například Šest medvědů s Cibulkou, Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Kdo chce zabít Jessii?) zabojoval a opět se - i přes problém s řečí - vrátil do divadla. Jenže na pohřbu své herecké kolegyně Věry Tichánkové (†93) všechny vyděsil. Ještě nedávno čiperný umělec se sotva šoural a i z jeho řeči bylo poznat, že mu ubývají síly. Mistře, bojujte!

Když pak sundal ve Velké obřadní síni strašnického krematoria čepici, všechny ještě navíc vyděsil katastrofálním stavem své hlavy, kterou hyzdí nevzhledné strupy. O žádný nový pád naštěstí nejde. „Mám nějakou vyrážku,“ vysoukal ze sebe s vypětím všech sil unavený herec.

Ten málem ztratil zájem o život již před jedenácti lety, když zemřela jeho žena Věra. „Nebýt divadla, které mě zachránilo, tak tu dávno nejsem,“ přiznal před časem.

Můžeme mu jen držet palce, aby znovu nabral životní sílu a dostal se ze smutného zdravotního stavu, v němž se nyní nachází.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám