Hlavní obsah
Článek

Byli spolu čtyřiašedesát let, a i když nedávno zesnulá Černá kronika Věra Tichánková (†93) měla vážné zdravotní problémy, takže se její skon dal očekávat, tíha smutného okamžiku při jejím posledním rozloučení se světem na manžela Jana Skopečka (88) dolehla vší silou. Při pohřbu se neudržel a velmi dojemně truchlil nad ztrátou své nejmilovanější Věrky. „Nevím, co bude dál, jsem zdrcený,“ hořekoval zbědovaně.

„Byli jsme spolu tak dlouho. Strašně moc mi chybí,“ plakal častý představitel filmových sluhů. Ještě v pondělí to přitom vypadalo, že se se ztrátou své nejdražší bytosti vyrovnal, jenže při pohřbu na něj všechen smutek dolehl a veškerá statečnost tvrdého chlapáka musela jít stranou.

S Věrou Tichánkovou se přišla rozloučit řada jejích především starších kolegů v čele s Lubomírem Lipským. I na toho bohužel dopadají neduhy stáří a bylo vidět, že mu velmi ubývají síly. „S Věrou jsme zpívali tu písničku ve filmu,“ sotva hlesl cestou z obřadu. Narážel tím na film Ať žijí duchové a slavný song o pěstování žampiónů.

Se Skopečkem si navíc zahrál ve Třech chlapech v chalupě a na pohřbu nechyběl ani třetí do party Ladislav Trojan. S kolegyní se přišla rozloučit také Miriam Kantorková, která se s Tichánkovou potkala v divadle i v televizi. „A často jsem pracovala s Honzou. Ten byl až dojemný, jak denně chodil za Věrou do eldéenky v pražské Obloukové ulici. Často jsem ho při tom potkávala, bydlím tam,“ řekla Kantorková, podle níž byla s Tichánkovou legrace. „Nikdy přitom neztratila glanc,“ dodala.

Na posledním rozloučení s Tichánkovou nechyběla ani dcera manželů Marie, která žije ve Francii. I kdyby se však rozhodla nyní ovdovělého tatínka přestěhovat, narazila by. Ten o něčem takovém prý nechce ani slyšet.

Marie zdrceného tatínka držela za ruku a utírala mu slzy. Podporu staršímu Janovi poskytl i bratr.

Na pohřbu promluvila herečka Kateřina Macháčková. „Na zájezdech mi vyprávěla zážitky z koncentračního tábora v Terezíně. Přežila i bombardování v Berlíně. Vždy jsem jí s velkým obdivem naslouchala,“ uvedla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám