Hlavní obsah
Článek

Patricie Solaříková má za sebou hodně nepříjemnou zkušenost. Naštěstí jen v rámci natáčení, ovšem i tak to bylo pro herečku dost citlivé. Představitelka Terezy Jordánové z nekonečného seriálu Ulice ve své roli potkala v jednom pražském hudebním klubu neznámého muže, který ji zatáhl na toalety a znásilnil. Jednalo se o natáčení kampaně Nenechte si ubližovat.

Video má napovědět potenciálním obětem, jak včas poznat nebezpečí a předejít podobným fatálním zážitkům. „Při natáčení byla připravena dublérka, aby mě nahradila při bojové scéně. Nakonec vše vyplynulo tak, že jsem scénu absolvovala bez problémů sama,” uvedla Patricie a dále uvedla: „Sice jsem přišla k pár škrábancům, ale ty jsem si stejně udělala sama.”

Tento první projekt svého druhu u nás je určený především ženám, kterým radí, jak předcházet krizovým situacím, jako jsou domácí násilí, pronásledování nebo znásilnění, a co dělat, když se v nich ocitnou.

Do natáčení pěti spotů, zaobírajících se sexuálními útoky, domácím násilím, stalkingem či násilím na dětech, se zapojily také další známé osobnosti, jako jsou modelka Daniela Peštová a herečka Aneta Krejčíková. Epizody budou postupně zveřejňovány také na portálu projektu, který obsahuje komplexní informace o bezpečném chování, o chování ve vyhrocených situacích a radí, jak se jim zcela vyhnout.

Reklama

Další články

Načítám