Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Již jsme vás informovali, že soud dnes Josefa Rychtáře (65) nepravomocně odsoudil za napadení Zdeňka Macury (49) k osmdesáti hodinám veřejně prospěšných prací.

Manžel Ivety Bartošové (†48) se s rozsudkem soudu nehodlá smířit a rozhodl se proti verdiktu odvolat. Cítí se nevinen a jediný prohřešek, který přiznává, je slovní urážka: „Stále si stojím za tím, že jsem pouze řekl, že je pan Macura dobytek a prase a požadoval jsem, aby toto bylo maximálně postoupeno přestupkové komisi."

Nepravomocně odsouzený Rychtář se domnívá, že incident způsobil Macura a pouze sám sklízí, co zasel. „Pan Macura má štěstí, že mi tu Ivetu předal v Itálii, kdyby mi ji předal v takovém stavu jako cizím státním příslušníkům, tak už by tady nestál," říká.

Rychtář označil Macuru za duševně nemocného člověka, a během dnešního líčení dokonce podal podnět státnímu zastupitelství, aby podstoupil psychiatrické vyšetření. „Ve své závěrečné řeči jsem doporučil panu soudci, aby mu nařídil psychiatrické vyšetření, neboť se mi zdá, že ten člověk není zcela duševně v pořádku. Pokud toto soudce neučiní, tak doufám, že to udělá státní zástupce," řekl ještě o přestávce před oznámením rozsudku soudu.

Macura se cítí zcela zdráv a nebrání se podstoupit vyšetření. Že se nechá zkontrolovat nezávislým lékařem, slibuje ale novinářům neúnavný bojovník proti domácímu násilí už dlouho, ale doposud neproměnil své sliby v činy. „Je úplně typické, že agresoři, páchající domácí násilí, lidi ve svém okolí obviňují, že jsou blázni. Pan Rychtář je toho jasnou ukázkou," řekl Super.cz Macura.

Reklama

Další články

Načítám