Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Obvodní soud pro Prahu 8 dnes projednává případ napadení Zdeňka Macury (49) Josefem Rychtářem (65).

Vzhledem k tomu, že se jistě přestáváte v množství šarvátek samozvaného bojovníka proti násilí na ženách s manželem Ivety Bartošové (†48) orientovat, je třeba uvést, že se jedná o bitku, ke které došlo loni na konci července. Tehdy byl Macura fyzicky napaden Josefem Rychtářem a jeho synem Janem, když se pokusil navštívit Ivetu Bartošovou hospitalizovanou v psychiatrické nemocnici v Bohnicích. Macura prý dostal šest ran pěstí, a musel být dokonce hospitalizován, Rychtář se synem tuto skutečnost popírají.

„Trestní oznámení jsem prostě musel podat už z principu. Lidé by se neměli dopouštět násilí," vyjádřil se nám Macura a dále uvedl: „Jediné, co bych k tomu ještě řekl, že by se pan Rychtář měl vrátit ke své bývalé manželce a já k Ivetě."

Také Rychtář Super.cz řekl své: „Rozhodně by se měl pan Macura podrobit psychiatrickému vyšetření a pan soudce by to měl celé zastavit." Manžel Bartošové na sobě nedal znát nervozitu a vtipkoval s novináři. Popisoval své zážitky z oslavy nového roku na Slovensku a přidával historky k dobru, jak ho opíjeli tamější milionáři koňakem. Jeho zjevně vyděšený pobledlý syn Jan naopak zarytě mlčel

Soudce rozhodl, že z dnešního jednání bude vyloučena veřejnost. Podle očekávání by měla být dnes vyslechnuta nejen oběť a agresoři, ale také dva svědci napadení. Vzhledem k tomu, že dnes probíhá teprve první stání tohoto případu, tak se úplně neočekává, že padne rozsudek. Na druhou stranu ale možná soudce Petr Fassati ve finále dojde k názoru, že se nesluší, aby se kvůli podobným machistickým bláznivinám plýtvalo penězi daňových poplatníků a případ bude nakonec už dnes vyřešen. O výsledku dnešního jednání vás budeme informovat.

Reklama

Další články

Načítám