Hlavní obsah
Článek

Když jsme se naposledy vyptávali tanečníka a choreografa Yemiho A.D., neopomenuli jsme téma spolupráce s americkou hiphopovou hvězdou Kanyem Westem (46). I nás pochopitelně zajímalo, jestli českému umělci jeho americký kolega také tak zatápí, pověst má totiž Kanye v tomto smyslu dost špatnou. Dočkali jsme se zamítavé odpovědi a stejně pozitivně mluví tanečník o rapperovi nadále.

„Lidé se mě často ptají, jestli se mi s Westem špatně spolupracuje, že to musí být hrůza s jeho povahou. Nejmenovaný tanečník teď v ČR napsal, že si West osobně myslí, že je bůh, prý že zlo přitahuje zlo, a proto spolu děláme. No to mě po**r, ne…?" reagoval na pomluvy své osoby Yemi prostřednictvím sociální sítě.

„Kanye se ke mně vždy choval s respektem, přijal mě do své rodiny s láskou, gay, negay, což o naší hiphopové komunitě říct nemůžu. Je to milující otec a fair hráč. Je to nejtalentovanější a nejpracovitější člověk, kterého jsem kdy potkal. A pokud říká, že je geniální kreativec, tak jen proto, že je to pravda. Mír," znělo dále jadrné vyjádření Yemiho.

Spolupráce Yemiho a Kanyeho Westa se utužila. Zatímco během dřívějšího turné fungoval Yemi pouze jako choreograf, nyní jeho poslední turné Yeezus dokonce režíroval.

„Společně s Westem a kreativním týmem z celého světa jsme připravili show, ve které vyprávíme životní příběh Yeezuse neboli Kanyeho Westa," říká Yemi a konkrétně popisuje, co vymyslel: „Na epické scéně složené z hory, ostrova a obří kruhové obrazovky performuje také dvanáct tanečnic, chlupatá bestie a Ježíš, který jediný dostane Westa do kolen. Tohle je zatím největší projekt, který mám tu čest režírovat. Je to poprvé, co mě Kanye oslovil na tuto funkci, a já si stále zvykám a snažím se nezklamat jeho maximální očekávání."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám