Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) je známý tím, že si sám ze sebe umí udělat srandu. A nevadí mu ani to, když si ji z něj dělá někdo jiný. Proto nebylo žádným překvapením, když pochválil výstavu svých karikatur v košickém Českém domě. Podívejte se do fotogalerie, jak Mistra vidí umělci nejen z bývalého Československa, ale třeba i z Francie, Uzbekistánu nebo Brazílie!

Gottovi se dostalo originálního ocenění. Slováci mu uspořádali výstavu s názvem ‚Výtvarná pocta Karlovi Gottovi – Polstoročie na scéne‘.

„Vděční ‚Východniari‘ výstavu připravili jako poctu už půlstoletí trvající úspěšné pěvecké kariéry Karla Gotta. Skvělý mezinárodní rozměr expozice obohatil její umělecký punc. Každý výtvarník si našel svou polohu. Na čtyřech desítkách karikatur respektovaných umělců zpod Tater i z deseti dalších států vytvořilo širokou škálu úsměvných poloh Karla Gotta,“ řekl Super.cz kurátor výstavy Peter Závacký.

A jde opravdu o vtipné obrázky nejslavnější české celebrity. Jak jsme se dozvěděli, Gott je kvitoval s povděkem. „Schvaluji všechno, díky čemuž neupadám v zapomnění,“ řekl nám s úsměvem Gott.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám