Hlavní obsah
Článek

Asi u žádného nastudování role nečerpala Jana Plodková tolik ze svých osobních zkušeností jako při práci na filmu Rozkoš. Nelekejte se, nebude řeč o lechtivých postelových dovednostech, ale naopak zcela niterných citových prožitcích. Ačkoli název snímku napovídá ledacos, není výhradně o rozkoši sexuální, ale i o dalších variantách slasti.

„Film je o posedlosti a v každé posedlosti je aspoň špetka rozkoše," vysvětluje Jana. Ve filmu každá z postav trpí nějakou posedlostí. Janina postava Mileny je posedlá vztahem k partnerovi, což se promítá přes mobilní telefon. Právě tuto posedlost zažila Jana, když žila několik měsíců v Anglii a se svým současným partnerem Filipem Žilkou se dorozumívala výhradně prostřednictvím mobilního telefonu. „Pár měsíců jsme fungovali přes esemesky a já jsem na tom byla absolutně závislá. Všude jsem chodila s telefonem, můj partner byl vlastně můj mobil," směje se Jana.

Nejdivnější na celé věci je, že zmíněná posedlost trvala i po hereččině návratu domů. „Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykla na to, že partnerovi nemusím dál posílat textovky, ale můžeme se potkat a promluvit si," směje se Jana.

Ve filmu Rozkoš ale přesto nebude nouze o milostné scény. Ty se Janě prý nikdy nehrají lehce. „Vnímám to jako velmi intimní záležitost a do poslední chvíle vždycky přesvědčuju režiséra, že je potřeba se tomu vyhnout. Pořád jsem člověk a nejsem kus masa. Přece jako herečka neztratím důstojnost a vlastní citlivost," vysvětluje Jana Plodková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám