Hlavní obsah
Článek

Nevinná blondýnka s tváří anděla? Dnes devatenáctiletá Phoebe Haffenden klame tělem. Tato slečna toho totiž na svůj věk zažila až příliš. Lékaři jí dokonce dávali už jen pár měsíců života poté, co se opíjela do němoty každičký den. Tento stav, kdy byla v alkoholovém opojení 18 hodin denně, trval téměř čtyři roky.

Phoebe začala s pitím v patnácti. Alkohol jí zachutnal natolik, že si jej dopřávala stále ve větším množství. Její matka Kate ji pravidelně nacházela v deliriu a v obležení pochybných existencí poté, co za den zvládla vypít litr vodky. Boj s dcerou vzdala po roce, kdy ji vyhodila z domu v New MIlton v hrabství Hampshire. Dívka si tak kupovala levné jablečné víno, toho však musela vypít mnohem více, výjimkou nebylo ani šest litrů denně.

Když jednoho dne skončila v nemocnici, lékaři jí sdělili, že jí při současném životním stylu zbývá nanejvýš pár měsíců života, což ji vyděsilo natolik, že nakonec svolila k léčbě. Závislost však byla takového rozsahu, že alkoholu se musela zbavovat postupně, abstinence ze dne na den by ji zabila.

Dnes by nikdo nevěřil, že tato nevinně vyhlížející dívka se ještě před šesti měsíci potácela po ulici opilá. Phoebe začala znovu chodit do školy a o svůj příběh se podělila proto, aby upozornila na skutečnost, že závislost na alkoholu nemusí být pouze problémem dospělých a varovala své vrstevníky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám