Hlavní obsah
Článek

Když Veronika Arichteva (37) dostala hlavní roli v horečně očekávaném seriálu První republika, který režíruje její manžel Biser A. Arichtev, tak se okolo nich slovo protekce začalo skloňovat ve všech pádech. Herečka, známá pod svým dívčím jménem Nová, ale popírá, že by jí role Magdaleny Škvorové byla vytvořena na míru nebo ji snad dostala jen kvůli rodinným vazbám.

„O tuto roli se ucházela spousta hereček. Na popud producenta pozvali i mě, ale já jsem se toho původně ani nechtěla účastnit, protože jsem si nedovedla představit, že bych měla točit pod režisérem, který je zároveň mým manželem. Nakonec jsem se ale nechala ukecat, říkala jsem si, že hlavní roli určitě hrát nebudu, ale třeba by tam pro mě byla nějaká menší rolička,"  rozpovídala se o své účasti v První republice Veronika.

Ve výběrových kolech postupovala herečka dál a dál, až nakonec údajně nečekaně hlavní roli získala. Právě proto, že je Veronika manželka režiséra, tak byla prý o to víc prověřovaná. „Byl to pro mě nejnáročnější casting, kterého jsem se v životě účastnila. Pět výběrových kol probíhalo čtvrt roku, nikdy jsem neslyšela, že by člověka kvůli jedné roli tolik prověřovali. Asi proto, že jsem režisérova žena, chtěli mít jistotu, že to opravdu zvládnu," říká. „O obsazení nerozhodoval pouze režisér, ale producenti, scenáristé a vedení České televize. I kdybych svému muži řekla, že tam chci roli, tak by se to nedalo zařídit," hájí se okatá brunetka.

Obecně Veronika nevidí nic zlého, když na jednom projektu spolupracují spříznění lidé. „Když se v Čechách řekne protekce, tak si za tím okamžitě někdo představí neschopnost toho člověka. Ve světě je to normálně běžný, že lidi, kteří tvoří rodinu, si budou rozumět i pracovně v jakémkoli oboru, ale i jiných profesích."

Veronice je její postava Magdalény velmi blízká a chtěla by jí být podobná. „Sama bych chtěl být taková rovná a čestná. Dnešní společnost to nedovoluje. Mnohdy lidé nemají odvahu žít si podle sebe. Líbí se mi, když má někdo odvahu říct takzvaně na plnou hubu, že se mu něco nelíbí bez ohledu na to, jaké to může mít následky. Chtěla bych být jí," říká Veronika.

Reklama

Další články

Načítám