Hlavní obsah
Článek

Koncem ledna bude mít v kinech premiéru film Ondřeje Sokola (52) Krásno. Populární člen Partičky si v ní zahrál hlavní roli, podílel se na scénáři a film také režíroval. V černé komedii Krásno se dva kamarádi vracejí do rodného města, aby vyšetřili smrt matky jednoho z nich.

„Snažili jsme se najít ironický pohled na věci, které komické nejsou. Jde jen o to umět to citlivě zachytit, najít tu správnou optiku, jak to sejmout,“ vysvětlil režisér Ondřej Sokol. Má jít o komedii lehce ve stylu bratří Coenů, plnou zábavných postav.

Herec a režisér Ondřej Sokol svou celovečerní prvotinu natáčel v průběhu měsíců květen až červenec 2013. Kromě režie je zároveň autorem scénáře a hraje i jednu z hlavních rolí. Převážná část snímku se natáčela v Šumperku, zbytek potom v ateliérech i exteriérech v Praze.

„Lokace jsou reálná místa spjatá s historií v životě autorů, takže jinde by ani natáčet nešlo. Šumperský panelák jsme ale například natočili až v Praze, protože v Šumperku jsou už všechny domy opravené a my jsme potřebovali ten typický omšelý,“ vysvětlil jeden z producentů snímku Daniel Strejc.

V Krásnu se objeví řada známých herců v čele s Karlem Rodenem (61) jako majitelem pohřební služby a Janou Krausovou, která hraje maminku Sokolova nejlepšího kamaráda z dětství v podání zatím méně známého herce Martina Fingera.

A právě životní partneři Roden s Krausovou v Krásnu rozhodně nevypadají jako ve skutečnosti, tedy charizmatický muž s neskutečným sex-appealem a velmi pohledná žena, která vypadá skvěle i na prahu šedesátky. O tom se ostatně můžete přesvědčit i na fotkách z filmu v naší galerii.

A proč role vzali? "Rozhodl jsem se do toho jít, protože to dělá Ondra Sokol, líbil se mi scénář, jsou tam dobře napsané dialogy a má to i zajímavou zápletku," říká Roden. "Je to můj první film s Ondřejem, ale zkušenost už s ním mám z jednoho televizního projektu. Je velice talentovaný jak herecky, tak režijně, takže jsem byla potěšená nabídkou si v Krásnu zahrát," dodala Krausová.

Reklama

Další články

Načítám