Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přesně před dvěma lety Jenny a Alex z Oxfordu prožívali nejtěžší chvíle v životě. Kvůli meningitidě málem přišli o jejich tehdy teprve čtyřletou dcerku Charlotte. Dívenka sice zákeřnou nemoc přežila, ale s příšernými následky. Přišla o všechny čtyři končetiny. O dva roky později se ale malá Charlotte Nott u vánočního stromečku přeci jen veselila, radost a úsměvy na tváři jí vykouzlilo vysněné kolo, do kterého se zamilovala ve výloze nedalekého obchodu…

Rodiče netušili, jak mají dcerce přání splnit. Kolo si vysnila měsíc předtím, než ji postihla nemoc a ona musela strávit dlouhé týdny v nemocnici. Hlavu si oba lámali tak dlouho, až přišli na řešení.

Růžové kolo za v přepočtu 13 tisíc korun potají pořídili a nechali jej upravit tak, aby na něm Charlotte zvládla jezdit. Nakonec se z něj stala tříkolka a speciální proměnou prošla také řídítka. Statečná optimistická holčička tak dokáže kolo ovládat i pomocí svých pahýlů a opět je o krok blíž svým vrstevníkům, se kterými na kole může trávit vánoční prázdniny.

Související témata:
Meningitida

Reklama

Další články

Načítám