Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Málem to vypadalo, že mu vše projde, ale zdá se, že kola spravedlnosti se přece jen roztočila naplno! Manžel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) sice sem tam veřejnosti ukáže laskavou tvář, většině těch, kteří se mu znelíbí, ale spíš nastaví pěst. Kromě dvou již probíhajících trestních soudních řízení se hned na začátku roku 2014 bude muset dostavit k soudu, kde se bude zpovídat z toho, že na ulici zmlátil člověka!

Šlo o situaci, kdy sanitka jeho dnes již manželku převezla z nemocnice po operaci na detox do Bohnic. A její bývalý přítel Zdeněk Macura (49) se ji „drze“ rozhodl navštívit. Před léčebnou však narazil na Rychtáře se synem a prý dostal nakládačku.

To si ostatně myslí i státní zástupce, který ho kvůli tomuto skutku obžaloval z výtržnictví. „Na tom místě bohužel nebyly kamery, ale objevili se dva svědci. Jeden z protějšího domu, druhý tam jen čirou náhodou zastavil s autem. Soud je již v lednu,“ potvrdil Super.cz Macura s tím, že trest by byl vyšší, kdyby byl víc jak týden v pracovní neschopnosti.

I další trestné chování Rychtáře se týká právě Macury. Policie posoudila jeho násilné vniknutí do domu a bytu softwarového inženýra bez povolení jako porušování domovní svobody. Trestu ale unikne. „Soud se rozhodl věcí nezabývat, protože mu už v probíhajících řízeních hrozí větší trest, než který by dostal za tento skutek. Pro mě je podstatné, že úřady daly najevo, že takové jednání je nezákonné,“ uvedl Macura.

Ten si myslí, že právě tenhle skutek Rychtáře byl pravým důvodem toho, proč se Iveta rozhodla k němu vrátit. „Dal jí najevo, že u mě byl. My přitom měli v plánu, že ke mně pojedeme domů. Asi se zalekla, že by ji tam mohl hledat,“ dodal Zdeněk Macura.

Reklama

Další články

Načítám