Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Co musí takový slavný zpěvák jako Karel Gott (†80) udělat pro to, aby se zbavil neodbytné fanynky? S tím má tahle největší česká celebrita velké zkušenosti, které přenesl i na televizní obrazovku. V cyklu povídek Škoda lásky České televize hraje sám sebe a na ženu, která mu nedá pokoj, si vymýšlí spoustu pastí. Dojde i na opilost, svlékání do trenýrek a návštěvu dvou lehkých dam.

Karlu Gottovi se nedá upřít jedno: vždy měl smysl pro humor. A když ho režisér Jan Hřebejk požádal o spolupráci, souhlasil. Ale jen pod podmínkou, že mu roli patřičně „roztáhne“. „Ať je to klidně trapný, ale ne při zdi,“ zněl jeho požadavek.

A scénáristé se rozepsali. Nakonec z toho vzešel příběh o fanynce, která Gottovi nedá pokoj. Proto ji pozve k sobě domů, ukazuje jí, kolik dětí vlastně s kým má, a odrazuje ji také opitím a špásováním s dvěma lehkými ženami.

„Dojde ale i na scénu, kdy si s Karlem Šípem hrají na homosexuály. Doufají, že jim to ta žena spolkne a dá Mistrovi pokoj,“ tvrdí tvůrci povídky, která běží v televizi poslední večer tohoto roku.

Gott si své s podobnou fanynkou užil i ve skutečnosti. Jmenuje se Hannelore Uhl, je z Německa, a doslova ho léta pronásledovala. Kvůli tomu prý má v Německu soudní zákaz přiblížit se k němu.

Zpěvák dodnes dává k dobru historku, kdy měla zvonit u něj doma a říct mu do očí, že Ježíš jí řekl, že je jeho vyvolenou. Tehdy ji uzemnil slovy, že s ním taky mluvil, a že ho naopak varoval, ať si na ni dá pozor. „Některé dámy se v té roli nejspíš poznají,“ směje se nyní Gott.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám