Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když se řekne jméno Lucie Matoušková, ne každý si hned vybaví tvář. A přitom už má za sebou pěknou řádku rolí. Navíc pochází z herecké rodiny. Maminka je herečka Dana Hlaváčová, teta herečka Jana Hlaváčová a její sestřenice je rovněž herečka, Bára Munzarová.

Už jako dítě ji obsazovali do dětských rolí v Divadle E. F. Buriana, kde její maminka léta hrála. Během dospívání natočila několik televizních inscenací (Cizí holka, Tenký led, Žáku Kašíku nežeň se). V roce 2006 se objevila v epizodní roli v televizním seriálu Ordinace v růžové zahradě. V současné době je členkou souboru Městského divadla v Mladé Boleslavi.

Lucii poprvé od přijímacích zkoušek na DAMU vyhodili, podruhé už byla úspěšná. Jak sama říká, herecká rodina jí ovlivnila. "Podvědomě a nechtěně. I po několika dětských rolích v Divadle E. F. Buriana jsem šla studovat na gymnázium, nikoli na hereckou konzervatoř. Když jsem přece jen po maturitě dělala zkoušky na DAMU, nevzali mě. Tak jsem pár let zkoušela upřímně pátrat po tom, co by mě mohlo bavit natolik, že bych to chtěla dělat celý život. Nakonec jsem stejně skončila zase u myšlenky na divadlo. A protože se mi u přijímaček napodruhé dařilo, můžu teď stát na prknech, co znamenají svět a cítit se spokojená a šťastná," prozradila dcera Dany Hlaváčové.

Reklama

Další články

Načítám