Hlavní obsah
Článek

Pořádnou bouři v noci na pátek vyvolal na sociální síti Twitter oscarový herec Russell Crowe (47), který se zde bez lítosti odsoudil mužskou obřízku jako „hloupý a barbarský“ zvyk.

Obřad, při němž je novorozeným chlapcům odříznuta předkožka z pohlavního údu, musely podstoupit stamilióny mužů, především židů a muslimů.

Slavný filmový gladiátor se do komplikované polemiky pustil, když se ho jedna z jeho těhotných příznivkyň zeptala, zda má nechat svého syna po narození obřezat.

„Obřízka je barbarská a hloupá. Kdo jsi, abys opravovala přírodu?“ reagoval popuzeně herec s tím, že děti se rodí dokonalé. To vyprovokovalo mnoho dalších Russellových příznivců, aby se do vyostřené debaty zapojili.

Uživatel Hodanismail argumentoval, že pro obřízku existují vědecké důvody. „Příteli, lidská věda už způsobila tolik škod, nebuď blbec,“ odbyl ho herec. Na poznámku, že obřízka „je hygieničtější“, Crowe odseknul: „Hygienická? Proč si tedy nezašiješ zadek?“

Herec nakonec svá slova mírnil a ujišťoval, že nechtěl napadnout žádné náboženství. „Mám mnoho židovských přátel, miluji své židovské přátele, miluji jablka s medem a malé srandovní čepičky, přestaňte ale obřezávat své děti,“ vyzval.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám