Hlavní obsah
Článek

Libuška před šesti týdny onemocněla zánětem mozkových blan a byla dva týdny upoutána na lůžko v nemocnici na pražské Bulovce. Teprve nyní se ale začíná cítit lépe. "Poslední týden to začíná být lepší, začínám se vracet do normálu. Hlava bolí ještě, je to pomalá rekonvalescence. Snažím se odpočívat, být víc doma," řekla Super.cz Vojtková, která se synem Matyášem dorazila na očkování proti

meningokokové meningitidě.

Její blízká kamarádka Andrea Brzobohatá, která ji na očkování doprovodila, onemocněla touto nemocí před rokem a přišla o obě nohy. "Netuším, jak jsem k nemoci přišla, kde jsem se mohla nakazit. Najednou přišly vysoké horečky, během několika týdnů jsem přišla o obě nohy a pět měsíců jsem byla v umělém spánku," řekla Super.cz Andrea, která byla v té době na mateřské dovolené.

"O tuto nemoc jsem se začala víc zajímat právě kvůli své kamarádce. A když jsem se bavila s doktorem, bylo mi řečeno, že po zánětu mozkových blan, který jsem prodělala, jsem víc náchylná na tuto bakterii," vysvětluje Libuška.

Syna Matyáše chtěla očkovat také, ale na poslední chvíli tomu unikl. "Letíme v lednu na dovolenou na Srí Lanku a Matyáš musí začít žloutenkou. Pak ho nechám naočkovat i na meningitidu. Matyáš má těžkou cukrovku a je na injekce zvyklý, ale očkování fakt nemá rád, vždycky ho to rozhodí. Ve svém věku si píchá inzulin sám, což ho musím pochválit, protože to v jeho věku není obvyklé. Pro něj je lepší, když si to může bodnout sám," dodala Vojtková.

Reklama

Další články

Načítám