Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pondělí navždy odešla jedna z legendárních osobností americké country music Ray Price. Zemřel v okruhu nejbližší rodiny ve svém domě v texaském Mount Pleasant ve věku 87 let. Zpěváka, jenž proslul v 50. letech rovněž jako jeden z průkopníků žánru honky-tonk, dostihla rakovina slinivky.

O nemoci se Price poprvé zmínil loni v listopadu v rozhovoru pro texaský deník San Antonio Express-News, v němž přiznal, že posledních šest měsíců podstupoval chemoterapie. Alternativou by pro něj prý byla operace, během které by lékaři kromě slinivky odebrali i část žaludku a jater, což by zpěváka zanechalo v domácí péči ošetřovatelů. „Není tady pro mě moc možností. Bůh ví, že chci žít tak dlouho, jak to jen půjde, ale ne takhle,“ řekl Price.

Rodilý věrný Texasan byl proslulý častou změnou stylu a propagoval novátorský přístup v zavedených žánrech jako country, kam zkoušel přivést elektrickou kytaru či bicí. Price přitom ve 40. letech začínal s barytonem, ale vyzkoušel i swing, pop či zpěv se symfonickým orchestrem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám