Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

U Yvetty Blanarovičové (60) je asi na Vánoce pěkně veselo. "Máme česko-slovenské tradice, které se postupně zdokonalily do podoby totální pohody a minimálního stresu. A kdo by zůstal z mých nejbližších přátel sám, dveře má u nás otevřené," nedokáže spočítat, kolik se jim doma sejde hostů u štědrovečerního stolu.

Ví ale, na jaké pohádky se určitě budou doma dívat. "Tři oříšky pro Popelku, Mrazík, Pyšná princezna, Byl jednou jeden král a Princezna se zlatou hvězdou. Ale přiznám se, že když dávají pohádku Princezna ze mlejna, tak se celá rodina dívá, jako by ji viděla poprvé," dodala představitelka legendárního čertíka.

Zavzpomínali jsme i na vánoční dárky, které zpěvačka dostávala v dětství. "Chtěla jsem panenku, dostala jsem žlutého medvěda. Oplakala jsem to. Maminka mi od té doby při jakékoli příležitosti kupovala panenky. Dnes ani nevím, kde je jim konec, ale medvěd Žluťásek mi zůstal napořád," vzpomínala Yvetta.

Teď už se její přání netýkají dárků, spíše toho, aby byla ona a celá její rodina zdravá. "A pokud se k tomu přidá štěstí a láska, budu spokojená. Jsou to však velmi cenná přání, protože si je za peníze nekoupíte," míní zpěvačka.

Letos bude s rodinou v Praze, byť chtěla původně být na Slovensku. "Mám však hned po Štědrém večeru koncerty, zkoušky s kapelou…Budu na cestách, ale ve společnosti skvělých muzikantů a zároveň kamarádů," vysvětlila.

A jaké byly její zážitkem nejnezapomenutelnější svátky? "Stalo se to před lety. Byli jsme celá rodinka na naší chalupě ve Chvojnici na Slovensku. Táta uvařil úžasné maso s koriandrem. V noci najednou rána jak z děla, celá chalupa poskočila, já jsem spadla z postele. Druhý den jsme měli zvenčí na dřevěných dveřích obrovské drápance. Vůně probudila našeho souseda medvěda. Zaklepal, nepochodil, a tak se přes potok vrátil zpět do hor. Návštěva, na kterou vzpomínáme dodnes," smála se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám