Hlavní obsah
Článek

Tři dny na nohou a pořádná dřina. Tak vypadá víkend hereček Tatiany Vilhelmové a Ani Geislerové. V divadle Disk od pátku do neděle pořádají už desátý ročník Charitativního bazaru v Mokré čtvrti a náplní jejich práce je nejen odebírat od dárců rozličné předměty, ale také je prodat.

Herečky jsou matkami na plný úvazek, obě mají tři děti a vypadají fantasticky. Zpět mají své štíhlé postavy a nezdobí je ani žádné extra velké kruhy pod očima. Na bazaru jim to oběma neuvěřitelně slušelo, i když měly minimum make-upu.

„Nabízíme širokou škálu zboží, které nám lidé nosí, v podstatě vše od jehly po lokomotivu. Fantazii se meze nekladou. Dokonce jsme jednou měli v bazaru krávu v životní velikosti vyrobenou z nějakého odlehčeného materiálu. No a i ta se prodala,“ prozradila Geislerová.

Za devět let charitativní bazar přispěl na dobré věci částkou vyšší než sedm miliónů, letos by mohl, jak herečky doufají, přibýt další milión. A tak se herečky za pultem opravdu činí. „Klobouk dolů před prodavačkami. Po třech dnech, co tady stojíme, odebíráme a prodáváme nebo pobíháme všude možně kolem, máme toho plné kecky a obdivujeme je, že něco podobného vydrží a ještě se stačí usmívat. Pro nás je to sice zábava a teď už také trošku poslání, ale po skončení akce si řekneme, že toho bylo dost a za pult se určitě nikdy natrvalo nepostavíme,“ dodaly Aňa a Táňa.

Nápad pořádat bazar vznikl tam, kde se rodí většinou dobré věci, tedy v hospodě. „Seděli jsme, popíjeli a vymýšleli, co zajímavého podniknout. Po pár skleničkách jsme měli jasno, rozhodli jsme, že založíme společný bazar. A novinka byla na světě,“ uzavřela Vilhelmová

Reklama

Další články

Načítám