Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Držitel stříbrné příčky z druhé řady SuperStar je jedním z mála soutěžících, kteří ze světa šoubyznysu nezmizeli. Naopak se jeho kariéra stále rozjíždí a posledním úspěchem je vystoupení, které měl Petr Bende (46) se svojí kapelou ve Francii.

"Hráli jsme ve vyprodané katedrále Saint Louise pro českou komunitu, Francouze a další zahraniční návštěvníky z celého světa," svěřil se Super.cz. "Katedrála byla opravdu nádherná," dodal.

"V podstatě to bylo poprvé, co v katedrále zazněla jiná hudba než tradiční vážná. Hráli jsme vlastní písně a klasické české koledy v našich úpravách. Jsme rádi, že jsme přivezli do Paříže trochu hudební revoluce a že jsme byli pochváleni od paní velvyslankyně Marie Chatardové, jejího manžela i generála pařížské Invalidovny," pochlubil se.

Na výlet do Paříže vzal s sebou i manželku, takže spojil příjemné s užitečným a stihli si užít i romantiku, kterou jim doma dva malí synové moc nedopřejí. "Po úžasném a úspěšném koncertu jsme se vydali na noční návštěvu Eiffelovky. Byla to nádhera a jen to umocnilo náš pocit z prvního koncertu ve Francii," vzpomínal.

Zážitky ale nebyly jen pozitivní. "Při zpáteční cestě na letiště jsme měli velké zpoždění autobusu, který nás měl s kapelou a cimbálkou dovézt na letiště. Zdržel se kvůli tomu, že francouzská policie uzavřela část města. Kapela se musela na poslední chvíli přepravit vlakem a zbytek náhradní dopravou. Pokud bychom let zmeškali, tak by byly ohroženy další koncerty v ČR. Nakonec jsme odlet na poslední minutu stihli," řekl nám Petr.

Téměř vyprodané turné pokračuje v Čechách a na Moravě, končí až 22. prosince ve Velkých Bílovicích, odkud se Bende konečně přesune domů za rodinou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám