Hlavní obsah
Článek

Je skoro neuvěřitelné, že na filmovém plátně se poprvé objevila už v roce 1958 ve snímku Občan Brych. Herečka Blanka Bohdanová je ve svých osmdesáti třech letech pořád při síle, s o rok starším kolegou Stanislavem Zindulkou stále hraje divadlo a s vervou se věnuje své největší vášni malování.

Právě na výstavě jejích olejomaleb jsme herečku potkali a pochlubila se nejen svojí tvorbou, ale i půvabnou šestnáctiletou vnučkou, která se, stejně jako babička, věnuje umění. Babičce Alžběta na její vernisáži v galerii Azeret Terezy Pokorné Herz zazpívala.

"Vždycky jsem tíhla k výtvarnému umění, ale za války nebyla možnost je vystudovat. Herectví bylo logickou volbou, protože jsem už od pěti let hrála v profesionálním divadle. Víc malovat jsem zase začala po roce 1969, kdy jsem kvůli režimu neměla jako herečka práci," vysvětlila Bohdanová.

Její obrazy mají úžasnou atmosféru, inspiruje se barvami přírody, stačí jí prý pohled z okna. Menší obrázky se prodávají za zhruba šest tisíc korun, nejdražší olej je za dvacet devět tisíc. Pokud se prodá, bude mít herečka příjemné přilepšení k důchodu.

Reklama

Další články

Načítám