Hlavní obsah
Článek

Zatímco o milostných vztazích se Mahuleně Bočanové (57) nikdy moc mluvit nechce, s její láskou v podobě bulteriéra Umberta je všechno jinak a herečka je ve vyprávění k nezastavení. "Má vysoké ego a smysl pro humor. Bulíci obecně mají obrovské srdce," rozplývá se Mahulena.

Tu jsme potkali, když psovi kupovala bundu na zimu. "Bulíčci mají sklon k nastydnutí, tak jsem se poprvé v životě rozhodla, že mu koupím oblek na hory. Myslím, že v něm vypadá vážně roztomile a aspoň mu nebude zima," usmívala se.

Protože je majitelkou již třetího bulteriéra, zajímalo nás, zda se její současný pes od minulých něčím liší. "Má rád koupání v jezeře i ve vaně, prostě má rád vodu. Tohle ale zažívám poprvé. Oba dva před Umbíkem vodu nesnášeli," prozradila.

"Umberto je členem rodiny. Sedí s námi u stolu, chce být ve stejné výšce, na stejné úrovni. Spí se mnou v posteli a k ránu chodí k Márince. Poslouchá jenom mě. Kupodivu má ze mě respekt. Myslím si, že mi prostě chce poslechnutím udělat radost," ozřejmila domácí uspořádání herečka.

Umbertovi sice většinou kupuje granule, ale v neděli mívá sváteční oběd, celé kuře. "Někdo říká, že granule jsou plné chemikálií a látek, které pes nepotřebuje, nebo mu dokonce škodí. Záleží ale na tom, jaké vyberete. Když koupíte dvacetikilový pytel granulí za tři sta korun, nemůžete čekat, že psovi dáváte to, co potřebuje. Dostala jsem doporučení na perfektní krmivo, které není nastavováno obilím a obsahuje téměř samé maso. A tím opravdu myslím maso, ne masokostní moučku a podobné odpady. Takže teď jí Umbo tohle a myslím, že mu to šíleně svědčí. A taky miluje hroznové víno," uvedla, jaký má doma pes jídelníček.

Umberto není ale jen domácí mazlíček. Mahulena přiznává, že je velký ničitel. "To vždycky poznám, když přijdu domů a nevítá mě u dveří, znamená to, že něco sežral. Jak má čisté svědomí, tak hopsá u dveří jako špičkový capoeirista obr veletoče, a to až do výšky mého obličeje," řekla Mahulena a jedním dechem dodala, že zase na druhou stranu výborně vychází s ostatními psy i s lidmi.

"Bulík nikdy nenapadne, jen se brání. Nemůžete nikdy nadávat na plemeno, ale na majitele. Jaký pán, takový pes," míní. Umbík má docela rád i hereččina mladého přítele, brazilského tanečníka. "Trochu na něj žárlí, ale Johnyho má rád. Tvoří spolu dobrý barevný kontrast," smála se Mahulena.

Vrátili jsme se i ke kleci, o které některá média psala v souvislosti s tím, že se herečka o psa špatně stará. "Do klece si chodí dobrovolně sám lehnout. Má ji nonstop otevřenou. Zavírám ho, jen když je to nutné kvůli bezpečnosti, aby nepovalil třeba malé miminko, co má kamarádka, nebo když se ho někdo bojí. Okamžitě zachrupne. Bulící mají rádi i malé klece, cítí se tam útulně. Ale my máme obří, aby se tam pohodlně vešel," vysvětlovala Mahulena.

"Lidi řeší věci, o kterých nemají ani páru, prostě chtějí jen škodit. Jestli byl v kleci zavřený hodinu dohromady za celý život, tak je to moc. Na závodech se psi zavírají do klecí na několik hodin, ale to nikdo neřeší. Když na to psa navyknete, přijde mu to jako naprosto stejný povel, jako třeba lehni nebo dej pac. Lidská blbost je bezmezná," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám