Hlavní obsah
Článek

Příběh Myry Rosales připomíná ten nejdojemnější americký film. Žena, která narostla do obludných rozměrů, se stala hrdinkou a pro záchranu dětí své tyranské sestry změnila od základu svůj život.

Myra by byla jen jednou z obézních Američanek, které se kvůli obrovské nadváze nehnou celý život z postele, ale do jejího osudu zasáhly dramatické rodinné poměry, které ji přiměly bojovat. V roce 2008 těžkotonážní Myra šokovala svět přiznáním k vraždě svého dvouletého synovce Elisea, jehož měla zalehnout. Následná pitva ovšem prokázala, že zemřel na následky týrání způsobené sestrou Myry, která trýznila i své další tři děti.

V té době Myra vážila téměř půl tuny a nemohla se téměř pohybovat, proto soudní znalec vyloučil, že by byla schopná nechtěně spáchat vraždu. Její život se poté změnil od základu a Myra se rozhodla zachránit své dvě neteře a synovce, jejichž matka skončila na 15 let ve vězení.

Začala držet přísnou dietu s vidinou, že se znovu postaví na nohy. Po změně jídelníčku ztrácela desítky kilogramů měsíčně a poté, co jí lékaři odstranili přebytečnou kůži, se dostala na neuvěřitelných 110 kilogramů.

Myra své snažení zdokumentovala v šokujícím televizním dokumentu, který zachycuje její proměnu. Nyní podala žádost o svěření tří dětí do vlastní péče, ale osvojení brání jejich matka. Ta odmítá udělit svolení a v současné době se nachází v psychiatrické léčebně, kam byla z vězení přemístěna po neúspěšném pokusu o sebevraždu.

Reklama

Další články

Načítám