Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Čas je spravedlivý. Podepsal se i na tváři a vizáži někdejší nejslavnější švédské sexbomby Anity Ekberg (82), po které svého času slintali chlapi na celém světě. Půvabná statná blondýnka odstartovala filmovou kariéru coby modelka malými rolemi v bezvýznamných filmech. Ještě předtím se ovšem stala Miss Švédska a pohořela na Miss Universe.

Výrazně na sebe upozornila filmem Vojna a mír (1956), kde ji ovšem tehdy zastínila mnohem zářivější Audrey Hepburn. K tomu, aby se božská Anita stala navždy filmovou ikonou, stačila jedna krátká scéna na pár metrech celuloidového pásu. Koupání plavovlasé bohyně v římské fontáně z Felliniho snímku Sladký život (1960) uvázlo v hlavě snad každému.

Z Anity se rázem stala obletovaná sexbomba. Na pár příštích let byla obsazována do podobných rolí. Tu svou nejslavnější však nikdy nepřekonala. V sedmdesátých letech začaly vrásky a kila přibývat a role ubývat. Dnes se bezdětná dvaaosmdesátiletá herečka, kterou trápí nejen existenční, ale i zdravotní trable, objevuje ve společnosti už jen sporadicky.

Reklama

Další články

Načítám