Hlavní obsah
Článek

Většina lidí má představu o Vánocích jasnou. Stromeček, jmelí, dárky, cukroví, františek a padající sníh. Psi ovšem přemýšlejí jinak. O dárečcích nevědí, františek jim smrdí a krásně nazdobený vánoční stromeček občas i počůrají.

Štědrý den je pro psy zvláštní. Všechno je jinak, páníčci pobíhají po bytě a pes najednou nechápe, co se děje. A to je ten správný čas na rozmazlování. Krásné Vánoce chtějí svému čtyřnohému parťákovi udělatMahulena Bočanová (57) a Olga Menzelová (46), a proto vyrazily vybrat něco hezkého.

Mahulena Bočanová vyrazila na nákupy s bulteriérem Umbou a Olga Menzelová s čivavou Aničkou. „Náš pes se jmenuje Ani, což byl samozřejmě nápad naší Aničky. Prý ani na vteřinu neuvažovala, že by se pejsek jmenoval jinak. Já to respektuji. I přesto, že když zavolám ’Ani’, přiběhnou obě,“ směje se Olga Menzelová.

Bulteriér Umberto a čivava se při příchodu do obchodu se zvířecími potřebami řádně očuchali a pak se společně vydali na průzkum trhu. Oba jsou ještě štěňata, ale jelikož na Ježíška nevěří, bylo jim povoleno vybrat si vánoční dárky podle svého čuchu, skusu a vkusu. „Venku se už začíná pořádně ochlazovat, a protože Ani je ještě štěně, je potřeba ji teple obléci. Žije v bytě, a když je venku minus deset, tak dělá rozdíl teplot i dvaatřicet stupňů. Myslím, že žádnému psovi extrémní změny teplot nesvědčí, a to zejména té naší myši vydávající se za psa,“ říká s úsměvem starostlivá panička čivavy Olga Menzelová.

Anička je opravdová psí dáma a ty by se měly nosit na rukou, proto ji Olga Menzelová při odchodu odnesla ve stylové a očividně i pohodlné psí tašce.

Reklama

Další články

Načítám