Hlavní obsah
Článek

Vyzývavá Eva Jeníčková (49) se nesmazatelně zapsala do srdcí diváků díky roli Vendulky utěšitelky ve filmové sérii o Básnících.

Herečka, která trvale žije v USA, se na skok objevila v Praze. Společně s Oldřichem Kaiserem, Jiřím Lábusem a dalšími, převážně zahraničními herci, si totiž zahrála ve filmu režiséra Viktora Tauše Klauni, který měl včera premiéru.

Nezapomenutelná studentka medicíny z Básníků, jež zvládla zkoušky „o prsa“ a „za hubičku“, aby se později dostala až na ministerstvo, vypadá i na prahu padesátky pořád výborně.

Na premiéře se pochlubila štíhlou postavou a dlouhými nožkami, jimž dala vyniknout ve sněhobílých šatičkách s přitažlivým dekoltem. Jeníčková sice viditelně zestárla a na tváři se jí už rýsují vrásky, ale přesto jí to pořád moc sluší.

Děj filmu Klauni se točí kolem tří komiků, kteří dokázali své umění úspěšně ubránit před normalizační cenzurou Československa v 70. letech. Nakonec je však rozdělily lidské i profesní neshody. Nyní se jeden z nich vrací po třiceti letech v emigraci zpět do Čech.

„Klauni jsou dramatem s komickými figurami. A Oldřich Kaiser s Jiřím Lábusem a francouzským hercem Didierem Flamandem dokázali vnést humor i tam, kde to nikdo z nás nečekal. Přestože jde o příběh z klaunského prostředí, jde mnohem více o drama než komedii,“ doplnil režisér Viktor Tauš.

Reklama

Další články

Načítám