Hlavní obsah
Článek

Tenhle rok Petru Jandovi (82) přináší jen samé smutné okamžiky. Čím dál tím zdrcenější rocker doprovází od začátku roku na poslední cestě jednoho svého blízkého kamaráda za druhým. Nejdřív šel na pohřeb kolegovi z Olympicu Milanu Peroutkovi, pak textaři Zdeňku Rytířovi a nyní i zpěvákovi Pavlu Bobkovi. Úsměvu byste se od něj nedočkali. Jako vždy, když se u krematoria v pražských Strašnicích objeví, i tentokrát se totiž šel poklonit památce svého tragicky zesnulého syna Petra (†35). Nad žalem utrapeným Jandou by se ustrnul snad každý!

Petr Janda zemřel v pouhých pětatřiceti poté, co mu lékaři našli zhoubný nádor na mozku. Nadějný hudebník statečně nemoci vzdoroval jedenáct let, v lednu roku 2001 jí ale podlehl. A jeho táta se s tím dodnes nevyrovnal. Dobře to bylo vidět před Bobkovým pohřbem, kdy šel navštívit hrob syna.

„Je strašné, když táta přežije své děti. V nejhorších chvílích mi pomohla kytara a zpívání,“ svěřil se již před časem. Ani po dvanácti letech od tragické události ale není smířený s tím, že juniora už nikdy neuvidí. U jeho místa posledního odpočinku neskrýval dojetí.

A co řekl o Bobkovi? „Byl to báječný kamarád. Všichni kolem mě umírají, tak nevím, kdy si smrt přijde pro mě,“ prozradil nedávno už docela rezignovaně.

Snad se na něj brzy usměje štěstí a lavina úmrtí se konečně zastaví…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám