Hlavní obsah
Článek

Slavná britská kuchařka Nigella Lawson prý užívala drogy. A to minimálně deset roků, kdy u ní pracovaly asistentky Francesca a Elisabetta Grillovy. Ty teď vypovídají u londýnského soudu, kde čelí obvinění z defraudace. A v rámci své obhajoby ženy uvedly, že hvězda kulinářského umění užívala kokain a marihuanu.

Lawson prý brala drogy tajně za zády svého bývalého manžela Charlese Saatchiho, s nímž se rozvádí. Aby asistentky mlčely a nic nevyzradily, kupovala si je. Zpřístupnila jim kreditní karty svého muže, a ony tak mohly utrácet za kabelky a oblečení.

Saatchi sestry Grillovy žaluje kvůli zpronevěře tří set tisíc liber – asi deseti miliónů korun. Peníze měly ženy utratit jen minulý rok za dovolenou, kabelky a další věci osobní potřeby.

Právník Anthony Metzer, jenž zastupuje Elisabettu Grill, u soudu v Londýně prohlásil: „Jednoduše řečeno tu předkládáme, že (Nigella) měla hříšné tajemství před svým manželem. Nechtěla, aby věděl, že užívá kokain, to s naším případem velmi souvisí. Obžalované trvají na tom, že si byly plně vědomy faktu, že ona užívá zakázané drogy, a že v podstatě souhlasila s tímto utrácením, čemuž se rozumělo tak, že nebude vyzrazeno jejímu manželovi užívání drog.“

Soudce Robin Johnson také přečetl část emailu, který poslal Charles Saatchi své bývalé ženě Nigelle Lawson poté, co se o drogách od sester Grillových dozvěděl. „Samozřejmě, teď Grillovy budou vycházet z toho, že jsi byla tak mimo a měla zdrogovanou hlavu, že jsi jim dovolila utratit vše, co se jim zachtělo… A ano, věřím každému slovu, které mi řekly,“ píše v emailu Saatchi.

Reklama

Další články

Načítám