Hlavní obsah
Článek

Herec Leonardo DiCaprio (49) využívá moc, kterou mu propůjčují hvězdný status a vysoké příjmy, k ochraně přírody. V rámci své nadace podporuje různé projekty zaměřující se na divočinu, teď věnoval Světovému fondu na ochranu přírody (WWF) tři milióny dolarů – asi šedesát miliónů korun. Aby pomohl zachránit nepálské tygry.

Peníze budou využity na přímou podporu a reprodukci tygrů, jejichž počet by se měl zdvojnásobit do roku 2022, kdy nastane podle čínského kalendáře rok tygra.

Nepálské tygry ohrožuje především to, že přicházejí o přirozený habitat – životní prostředí. A také sílí ilegální lov těchto kočkovitých šelem. WWF se podařilo zvýšit populaci v Národním parku Terai Bardia z osmnácti na padesát.

„Jeho nadace se snaží dosáhnout skutečných výsledků v ochraně přírody pomocí přímo na místě a posilováním místních komunit, nikde to není evidentnější než v Nepálu,“ uvedl prezident WWF Carter Roberts k hercově štědrému daru.

„Snažíme se chránit poslední místa divoké přírody na Zemi a podporovat harmonický vztah mezi lidskou společností a světem přírody,“ uvedl Leonardo ke své nadaci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám