Hlavní obsah
Článek

Zpěváka Dalibora Jandu (71) a jeho typický chraplák zná snad úplně každý. Populární Hurikán letos oslavil šedesáté narozeniny a na nedostatek fanynek a fanoušků si rozhodně nemůže stěžovat.

V anketě Český slavík se umístil na krásném šestém místě a přeskočil taková známá jména, mezi která patří Jaromír Nohavica, Petr Kolář či Daniel Landa. Že ale ve Slavíkovi výrazně zaboduje i jeho dcera Jiřina Anna Jandová (25), to čekal opravdu málokdo.

Jiřina se po vzoru tatínka věnuje hudbě už od malička. Skládá, zpívá, hraje na kytaru, piano a pravidelně koncertuje. Přesto patří její jedenácté místo v Českém slavíkovi k obrovským překvapením. Kde jen mohla získat tolik hlasů?

Ač už má talentovaná dívka na svém kontě dvě desky, do světa šoubyznysu zatím neprorazila a její písničky znají jen ti nejvěrnější a fanoušci z nejbližšího okolí. Otázkou zůstává, zda tolik hlasů, které ji katapultovaly do společnosti opravdových hvězd, nezískala zejména díky velmi početné fanouškovské základně svého otce.

Až za Jiřinou Jandovou totiž v anketě popularity skončily mnohem známější zpěvačky, mezi které bezesporu patří Marie Rottrová, Věra Špinarová, Marta Kubišová, Bára Basiková, Ilona Csáková či znovuzrozená Iveta Bartošová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám