Hlavní obsah
Článek

Reportérky z primáckých VIP zpráv Bára Hlaváčková, Andrea Košťálová, Lenka Špillarová a Markéta Křivánková navštívily neobvyklou posilovnu. Netýraly v ní těla, ale svůj mozek. "Chtěly jsme si dokázat, že nejsme jen hezké tvářičky, a také vědět, která z nás je nejchytřejší," prozradily Super.cz.

V posilovně je několik různých přístrojů pro mozkový trénink, založených na technologiích, které čtou a zesilují mozkové vlny. Díky této metodě může každý zlepšit kognitivní funkce mozku - tedy paměť, koncentraci, pozornost nebo například schopnost zpracovávat informace. To všechno se reportérkám, ale nejen jim, hodí.

Schopnosti svého mozku si vyzkoušely hned na několika přístrojích, z nichž některé byly dokonce vyvinuty v České republice. Absolvovaly například mozkový fotbal nebo mozkovou střelnici. Nejlépe mířila a střílela Lenka Špillarová, její výsledky prý byly srovnatelné s výsledky trénovaných ostřelovačů. "Takže můžu změnit profesi," smála se Lenka.

Špatně si nevedla ani Markéta Křivánková, která navíc dostala praktickou radu, jak trénovat svou koncentraci v běžném pracovním procesu. Bára Hlaváčková přiznala, že na ni před dvěma týdny padl podzim, takže si připadá trochu v útlumu. Nejlepší dlouhodobou koncentraci přístroje naměřily Andree Košťálové, která dokonce porazila dva lektory z mozkové posilovny. „Jsem překvapená a mám radost, naopak jsem si myslela, že postupně degeneruju a moje soustředění se vytrácí. Vzhledem k tomu, že mám před sebou ještě jedny státnice, je to pro mě optimistická zpráva,“ smála se reportérka.

Reklama

Další články

Načítám