Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Operní divu Andreu Kalivodovou zná veřejnost jako mladou, atraktivní a úspěšnou ženu. Pěvkyně má za sebou ale nepřenosnou životní zkušenost s vážným onemocněním. Vše se v jejím případě nakonec v dobré obrátilo a Andrea se rozhodla nadále pomáhat těm, kteří takové štěstí jako ona neměli a nemají.

Jak sama říká, došlo u ní k přehodnocení všech životních priorit. Svou práci samozřejmě i nadále miluje, ale snaží se zvolnit, práci si pečlivě vybírá a nezapomíná ani na soukromý život a také na charitu. „Já jsem se charitativním projektům věnovala již dříve, ale nikdy to nemělo žádnou koncepci. Vždy se jednalo o akce jednorázové. Proto jsem velmi přivítala to, když mě moji přátelé oslovili, jestli chci pomoci s osvětou týkající se vzácného onemocnění plicní arteriální hypertenze,“ říká Andrea.

Jedná se o onemocnění, jehož zákeřnost spočívá v tom, že je například obtížně diagnostikovatelné, málo se o něm ví a mluví. Andrea se stala mediální tváří, díky které se daří k tomuto zabijákovi přitáhnout větší pozornost. „I kdyby se díky mně povedlo přivést do ordinace třeba jediného člověka, kterému pak pomohou, budu šťastná, že tahle má aktivita má smysl. Někdo by si mohl říct, že je to trochu boj s větrnými mlýny, ale já jsem bojovnice, která se nevzdává,“ vysvětluje Andrea.

Právě v rámci této její aktivity nyní vznikl projekt s názvem Není samozřejmé se nadechnout. Vznikly fotografie, které se vydraží, a výtěžek půjde na léčbu plicní hypertenze. „Mám možnost spolupracovat s Centrem pro léčbu plicní hypertenze, které je v pražském IKEMu. Já bych bez dechu opravdu nemohla dělat to, co miluji," uvedla Andrea a bez dechu byli i hosté vernisáže, protože při pohledu na zpěvaččin výstřih jim plíce na chvilku přestaly fungovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám