Hlavní obsah
Článek

Herečka Angela Lansbury je i v 88 letech ve formě a na divadelní scéně předvádí zkušenosti, které čerpala v průběhu sedmi desetiletí. Její kariéra je téměř stejně dlouhá jako dějiny kinematografie.

Angela se narodila v roce 1925 a na vlastní kůži si tak prožila změny, jaké film od první poloviny minulého století prodělal. Start kariéry budoucí filmové veteránky byl doslova fenomenální. V roce 1944 debutovala v kultovním dramatu Plynové lampy a hned za svou první roli si jako devatenáctiletá dívka zasloužila oscarovou nominaci.

Filmová ikona má na kontě kolem stovky rolí, ale tu nejvýraznější ztvárnila v detektivním seriálu To je vražda, napsala. Jako pohotovou spisovatelku Jessicu Fletcherovou, která svými postřehy předčí i vyšetřovatele, si ji diváci zamilovali.

Kultovní seriál měl premiéru v roce 1984 a dočkal se 12 sezón, během nichž se Angela Lansbury objevila jako Jessica Fletcherová v neuvěřitelných 264 epizodách, které jsou dodnes reprízovány po celém světě.

Lansbury se už na počátku své herecké kariéry provdala za Richarda Cromwella. Jejich bouřlivé manželství ovšem vydrželo pouhý rok. Osudovou lásku našla u Petera Shawa, po jehož boku prožila více než půlstoletí. Její druhý manžel, s nímž má dvě děti, zemřel před deseti lety.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám