Hlavní obsah
Článek

Mnozí Lucii Bílé (57) vyčítají, že se při každé příležitosti ohání symbolem srdce. Zlatá slavice ale udělala z této skutečnosti přednost. V rámci svého Černobílého turné dala do prodeje černá a bílá háčkovaná srdíčka, která sama vyrobila. Výtěžek z jejich prodeje pak putoval na charitativní účely, konkrétně na Konto Bariéry.

„Myslela jsem si, že bude stačit, když jich vyrobím dvě stovky. Během prvních dvou koncertů se ale všechno prodalo," svěřila se Super.cz Lucie. Zpěvačka nelenila a pokračovala dál v háčkování. „Zatímco kolegové šli po koncertu oslavovat, tak já jsem háčkovala," směje se Bílá. „Vím, že to není zrovna sexy činnost, ale mě to uklidňuje a zároveň ráda dělám lidem radost. Vlastně jsme pomohli více lidem, než kolika jsme původně počítali. To je dobrá zpráva," prozradila nám dnes zpěvačka během předání šeku hendikepovaným ženám.

Ve finále to vypadá tak, že částka 133 000 korun pomůže dvěma vybraným ženám. Zbytek peněz bude rovným dílem rozdělen pro tři malé děti s dětskou mozkovou obrnou či kombinovaným postižením.

Během setkání s obdarovanými se i Lucie Bílá dočkala jednoho velkého překvapení. Zástupce pelhřimovské agentury Dobrý den Luboš Rafaj jí oznámil, že byla za svůj čin zapsána do České knihy rekordů.

Bílá pokračuje v háčkování i po skončení turné. Od té doby stihla vytvořit dalších sedm desítek kousků. Lidé v jejím okolí si z její posedlosti už dělají legraci. „Nedávno se moje kadeřnice ptala, jak dlouho jsme se neviděly, a já jí řekla, že je to přesně čtyřicet sedm srdíček," směje se Lucie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám