Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Dan Bárta v tichosti a bez okázalostí, jak je u něj typické, pokřtil ve vyprodaném Divadle Archa své nové album s názvem Maratonika. Dvouhodinovým pražským koncertem zároveň odstartoval stejnojmenné turné. Akce se uskutečnila bez velké účasti bulvárních médií a nebylo divu.

Bouřlivým potleskem odměnili zpěváka a čtveřici hudebníků jeho kolegové Vojta Dyk (38), Jan Maxián a Lenka Dusilová. Na koncert dorazila také herečka Jitka Schneiderová (50) v doprovodu svého přítele Davida Císaře. Po boku Vojty Dyka zase nemohla chybět Taťána Vilhelmová (45). Vzhledem k absenci líčení bylo zřejmé, že neočekávala přítomnost fotografů.

Hlavní hvězda večera neskrývala radost z přítomnosti svých kamarádů a skutečnosti, že do posledního místa naplnil divadlo. „Aktuálně je mým jediným přáním udržet si zdraví v lati a asi tak čtyřicetkrát si dobře zahrát,“ svěřil se Bárta, pro kterého začal koncertní maraton. Během něj v rámci turné Maratonika navštíví do poloviny prosince tři desítky tuzemských měst, přičemž paralelně odehraje několik dalších koncertů se skupinou J.A.R., což tradičně vyvrcholí 17. listopadu ve Velkém sále pražské Lucerny. „Pak upadneme pod ozdobené stromečky,“ vtipkuje zpěvák.

Reklama

Další články

Načítám