Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Člen dnes už zaniklé chlapecké skupiny A-tak!, drsný snowboarďák z filmu Snowboarďáci a něžný vodák ze seriálu Proč bychom se netopili Braňo Polák (40) se nedávno rozhodl, že skončí s herectvím. A udělal to stylově.

Zřejmě jako úvod své nové kariéry vyrazil do Brna na výstaviště, vylezl na střechu administrativní budovy a s několika sportovci slanil padesátimetrovou vzdálenost. Uvidíme, v jakém oboru Braňo zakotví. Byla by ale škoda připravit českou veřejnost aspoň o občasný pohled na jeho zdatné a svalnaté tělo. „Hrozně jsem se bál, padesát metrů je padesát metrů. Instruktor mě musel uklidňovat. Že bych se podíval dolů, tak to nepřipadalo v úvahu,“ svěřil se pobledlý herec hned po tom, co bezpečně přistál a zahájil svým činem sportovní veletrh. S nohama na pevné zemi se uklidnil, vrátil se mu jeho pověstný elán a s úsměvem pózoval novinářům společně se svým malým synkem Teodorem.

Braňo ovšem neslézal budovu sám, ale společně s pěti sportovci. Jedno měli všichni společné. Šli do toho poprvé. Běžec Miloš Škorpil sice ještě nikdy neslaňoval, ale letos v Chebu skákal z dvacetimetrového sloupu: „Bylo to volným pádem dolů“. Cyklista Jan Hruška se bál, ale nedal na sobě nic znát. „Co mám dělat, když je tady tolik novinářů,“ povzdechl si. Jediná žena mezi muži Bára Soukupová, maratonská běžkyně, se sice bála, ale brala to jako výzvu. Triatlonista Filip Ospalý také sice ještě nikdy neslaňoval, zato se v sobotu stal bronzovým medailistou v prestižní světové soutěži na Floridě s názvem Iron Man. Nechal za sebou stovky dalších sportovců. Jako jediný byl proto před akcí naprosto v klidu. „Jsem tady, protože si to chci zkusit. A nějak to dopadne,“ zavtipkoval skromný sportovec.

Po dvou hodinách, kdy se všem podařilo úspěšně slanit, si oddechl i instruktor Jiří Kastner, který akci organizoval. „Slaňujeme řadu let, zatím jsme neměli žádný větší úraz,“ vypráví. „Snad jen při cestě z hospod,“ dodává se smíchem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám