Hlavní obsah
Článek

Životní konce hvězd, které na filmovém plátně zářily před druhou světovou válkou a za protektorátu, mají mnoho společného. Adina Mandlová (†81) odcházela z tohoto světa zahořklá a zklamaná, Lída Baarová (†86) byla v posledních měsících zbavena svéprávnosti, Věra Ferbasová (†62) s Natašou Gollovou (†76) byly na konci své životní pouti zcela samy a jejich nejvěrnějším kamarádem byl alkohol.

Ani Hana Vítová (†73), která všechny výše jmenované kolegyně strčila počtem natočených filmů hravě do kapsy, neměla poslední třetinu svého života právě veselou. Comeback na filmová plátna se nekonal, estrádních vystoupení ubývalo a její život navždy poznamenala sebevražda jediné dcery Bedřišky, která na začátku šedesátých let z nešťastné lásky k Jiřímu Suchému skočila z okna.

Naposledy se Hana Vítová objevila na obrazovce v pořadu Kavárnička dříve narozených v roce 1986. Na natáčení v dokumentu Příběhy slavných vzpomínal Ondřej Suchý. „Stalo se, že paní Vítová zkolabovala. Produkce přilítla, že je jí špatně a že ji museli narychlo odvézt do nemocnice. V nemocnici paní Vítovou rentgenovali a oznámili, že musí do Prahy. To ona odmítla. Přišla do studia a točilo se dál,“ řekl Ondřej Suchý.

Zalepený rentgenový snímek paní Hana věnovala Ondřeji Suchému. „To máte na památku. Stejně vím, co tam je,“ prohodila Hana Vítová tehdy. Tajemství rentgenového snímku z ostravské nemocnice po letech prozradil právě Ondřej Suchý: „Přesně rok nato, v roce 1987, paní Vítová zemřela a byla to rakovina plic.“

Reklama

Další články

Načítám