Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To už tady dlouho nebylo, aby o jednu roli bojovaly hned dvě sestry. Na castingu muzikálu Fantom opery jsme potkali nejen zpěvačku Terezu Mátlovou (48), ale také její skoro o deset let mladší sestru Markétu, která, stejně jako Tereza, vystudovala operní zpěv.

Právě operní vzdělání je pro získání role do díla, které je na rozhraní muzikálu a opery, velkou výhodou. A protože role ještě nejsou rozdány, zajímalo nás, co kromě zpěvu ještě o rolích rozhoduje.

"Důležitý je i fyzický zjev. Každá role by měla mít určitý typ. Třeba hlavní postava Christine by měla být drobná dívka, které je na pohled něco kolem dvaceti. Nebo ředitele vybíráme tak, aby to byla tak trochu komická dvojice," vysvětlil nám producent František Janeček (79), v jehož divadle GoJa Music Hall se bude muzikál od příštího září uvádět, a dodal, že už teď se prodávají vstupenky.

Do druhého kola castingů postoupily zhruba čtyři desítky zpěváků, kteří se musí podělit o devět rolí, které jsou v libretu napsané, takže v divadle panovala velká nervozita. Pro každou roli totiž nebudou více než dvě alternace a štěstí přijeli zkusit nejen umělci z Česka, ale také ze Slovenska nebo dokonce pěvkyně až ze Záhřebu.

Reklama

Další články

Načítám