Hlavní obsah
Článek

Letošní kalendář Proměny 2014 pro nadaci Archa Chantal se celý nese ve znamení symbolů. Hlavní inspirací pro letošní proměňování slavných českých osobností jsou tarotové karty a jejich symbolika. Spravedlnost, slepá důstojná dáma s mečem a váhami, na kterých váží vinu a trest, ztvárňuje v kalendáři zpěvačka Petra Janů. A je doslova k nepoznání. Slavná zpěvačka má zakryté oči a dlouhé vlasy.

„Přemýšleli jsme, kdo by mohl tento vysoce důstojný symbol ztvárnit, a jako vždy jsme vybrali nejpřekvapivější možnost. Každý by čekal dramatickou herečku, my jsme si zvolili zpěvačku, kterou máme oba rádi, velmi si jí vážíme a o které navíc víme, že má smysl pro nadsázku a humor,“ vysvětlují výběr zpěvačky autoři kalendáře Petr Kurečka a Marek Škarpa.

„Petra Janů je stálice české scény, opravdová popová hvězda, a navíc si drží svůj hudební styl. Petru navíc všichni znají s kratšími vlasy, sportovně a mladistvě oblečenou, ženu s perfektní postavou. Proto nás lákalo představit ji v roli důstojné strážkyně spravedlnosti, starší dámy, ze které sálá autorita, možná trocha posvátného strachu," upřesňují.

Málokdo Petru Janů na fotografii pozná. „Oba se tím výborně bavíme. Lidé koukají na fotografii a nedokážou uhodnout, kdo na ní je. I když je ten člověk podle nás vždy poznat. Stačí změnit některý z prvků, který ho charakterizuje, a máte vyhráno. Petře jsme zakryli oči a má dlouhé vlasy. Zdánlivě jednoduchá změna a funguje perfektně. Přitom na druhý pohled je jasné, že to Petra Janů je. A to nás vždycky dobře pobaví,“ popisují účinek proměn Petr Kurečka a Marek Škarpa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám