Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Barbara Lukešová dlouhé měsíce bojovala s rakovinou prsu. Nyní se "vrací do života" a poprvé se po nemoci vrací do divadla.  V nové inscenaci Divadla v Celetné Terminus hraje drsnou a ke všemu odhodlanou ženu, která vládne dost vulgárním slovníkem.

„Zkoušení této hry jsem trochu oddalovala, chtěla jsem se do ní pustit až ve chvíli, kdy si budu jistá, že na ni mám dost energie. Režisér Marek Němec byl tak hodný, že na mě rok počkal," prozradila Lukešová.

"Hra je těžká i v tom, že je člověk na jevišti sám, takže když zapomene text, nikdo mu nepomůže. Po tomhle zkoušení už mi všechno přijde jako legrace. Jsem šťastná, že zase zkouším a hraju,“ říká Bára.

V inscenaci Terminus se herečka potkává se svým kolegou ze seriálu Cesty domů Ladislavem Hamplem, který tu také hraje diametrálně odlišnou postavu, než doktora v seriálu. „Tak velkou úlohu jsem ještě na jevišti nikdy nehrál, ať co se týče textu nebo intenzity příběhu. Všechny postavy se v této hře dostávají na určitý mezník, na konec, kam je přivedl jejich způsob života, což napovídá už název Terminus. I já jsem měl kdysi jedno sebedestruktivnější období, během něhož jsem se ocitl na pomyslném dně, takže moc dobře vím, o čem hraju,“  dodal Hampl.

Reklama

Další články

Načítám