Hlavní obsah
Článek

Ač to může znít většině žen nesmyslně, devětatřicetiletá Angličanka Ismena Clout tvrdí, že s odstraněním druhého ňadra se konečně znovu začala cítit skvěle. Když v roce 2004 přišla o to první, bylo to pro ni skličující, jelikož si připadala ‚nesouměrně‘. V roce 2010 pak přišla další rána, rakovina se vrátila. Ismena musela podstoupit druhou mastektomii, s níž se však překvapivě dostavilo i uvolnění. Britka si navíc nechala v místě jizvy vytetovat motýlka a jak sama říká, opět našla ztracené sebevědomí.

„Vždycky jsem mívala dlouhé blond vlasy, Nikdy jsem si je neustřihla. Na svá ňadra jsem byla pyšná. Byl to můj styl - blondýnka s hlubokými výstřihy,“ vzpomíná Ismena.

„Když mi bylo opravdu nejhůř, nepřemýšlela jsem nad tím, bojovala jsem o život. Ale když jsem se vyléčila a byla na tom opět normálně, nevěděla jsem, jak se obléknout. Necítila jsem se vůbec sexy ani jako žena. Nebyla jsem sama sebou. Učila jsem se žít jako pacient, co přežil rakovinu, ale nevěděla jsem, jak přežít jako žena,“ přiznala Clout, která až do roku 2009 odmítala znovu začít randit s muži.

Vše se ale změnilo v roce 2011. „Hodně mi to pomohlo se sebevědomím. Teď už zase můžu nosit výstřihy!“ dodala optimistická Clout.

Reklama

Další články

Načítám