Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I když country hudbě zrovna neholdujete, jméno Michala Tučného pravděpodobně znáte. A nejspíš si také vybavíte jeho podobu - vousy, na nose posazené brýle s kulatými skly, lacláče a kovbojský klobouk. Jeho dcera Míša Tučná (39) sice nenosí džíny s laclem, ani klobouk, a ani brýle, ovšem jinak je celá táta.

Po svém otci nezdědila jen podobu, hlavně oči, ale také pěvecké vlohy. Hudbou se neživí, ale hostuje v několika kapelách, s jednou z nich, s pražskou skupinou Nežfaleš, teď nazpívala skladbu Šlapej dál.

„Propojili jsme poctu Johnnymu Cashovi s poctou Michalu Tučnému. Všechno se seběhlo tak, že jsme točili k výročí úmrtí Johnnyho Cashe skladbu I Got Stripes a náš kamarád Rafan nás seznámil s Míšou Tučnou. Ta přišla s českou verzí této písně, kterou kdysi zpíval její táta s kapelou Greenhorns,“ vysvětlil lídr kapely Radek, jak ke spolupráci s dcerou legendy českého country došlo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám