Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Martin Kraus rozjíždí pověst českého Belmonda dál. Herec získal zajímavou příležitost ve filmu Chameleon, kde jeho postava prožívá čtyři různé životy se čtyřmi ženami. Na Martina Krause tak čekalo hned několik milostných scén. Podle lidí ze štábu byla především ta s Petrou Hřebíčkovou na tenké hranici mezi hraním a skutečností.

„Chemie, jaká mezi nimi fungovala na place, se dala krájet. Byl to opravdový herecký koncert a já jsem se v jednu chvíli přistihl, že jsem na ně i na všechny ostatní hrdý, protože to, co ten den vzniklo, bude nakonec rozhodovat o tom, zda se lidem film bude líbit, nebo nikoliv. Je to pro mne velké štěstí vést na place tak úžasné herce a sledovat je při práci,“ říká režisér Dan Pánek. Role psal Martinu Krausovi a Petře Hřebíčkové na tělo a i zmíněná milostná scéna byla opravdu na „tělo“. Scény se natáčely v nejužším štábu, všichni nepotřební byli z placu vykázáni.

Ovšem nejen natáčení milostných scén přineslo filmařům horké chvilky. Natáčení scén ze zahradní slavnosti například narušily žně. Scéna byla postavena, začalo se natáčet, když kousek od placu začaly jezdit kombajny. Zvukař hlásil, že musí počkat, protože ruší zvuk. „Po krátké poradě jsme usoudili, že zkusíme přesvědčovací metodu a vybrali jsme největšího a nejmohutnějšího z nás, aby jel spolu s produkční dohodnout s kombajny působení na vzdálenějším poli. K údivu všech to klaplo,“ říká Pánek.

Premiéra filmu Chameleon by měla proběhnout do konce tohoto roku.

Reklama

Další články

Načítám