Hlavní obsah
Článek

Ve středu proběhla další dlouho očekávaná událost v britské královské rodině. Princ George je od včerejšího odpoledne pokřtěný. Akt proběhl za přítomnosti nejbližší rodiny a oproti očekávání i několika přátel princezny Diany, Williamova kamaráda z dětství a spolužačky Kate ze střední školy. Hostů se tak celkem sešlo třiadvacet a sedm z nich se stalo kmotry a kmotrami. Co si na tak významnou událost oblékli?

Mezi dámami jasně vedla jedna barva, a to smetanová. Ladily tak s krajkovým oblečkem prince George, který byl zhotoven podle originálu šatů z roku 1841 na křest princezny Viktorie. Před 32 lety v nich byl křtěný ještě i princ William. Dnes už by však kvůli jejich stavu nebyly vhodné, a tak rodiče přistoupili k vytvoření repliky.

Zmiňovanou barvu zvolila vévodkyně Kate a nebyla sama. Rovněž její sestra Pippa a druhá manželka prince Charlese, vévodkyně z Cornwallu Camilla, byly od hlavy až k patě, tedy od kloboučku přes kostýmek a psaníčko po lodičky, oděné do smetanové.

Jít 'proti proudu' si ze známých dam troufly maminka Kate a Pippy Carole Middleton, u které převládala tmavě modrá. Nejpestřejší byla však nejstarší účastnice, samotná královna Alžběta II. Ta v jasně modrém kostýmku a kloboučku s květinami vedle chotě prince Philipa doslova svítila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám