Hlavní obsah
Článek

Německý herec Gedeon Burkhard (44) patří k nejvýraznějším postavám seriálu Komisař Rex, v němž se vystřídalo několik parťáků legendárního psího detektiva. Pro krimi sérii je ovšem jeho pohledná tvář stejně výrazným symbolem jako Rexův dobrácký psí pohled.

Burkhardovi zajistila role policisty Alexe Brandtnera slávu, z níž těží dodnes. V úspěšném rakouském seriálu působil sice jen šest sezón, ale s Rexem je jeho jméno naprosto neodmyslitelně spjato. Detektivní série se natáčela dlouhých 11 let a vedle herců tak došlo i na střídání psího hrdiny, jehož ztvárnili dva různí němečtí ovčáci.

Komisaře Rexe Burkhard natáčel v letech 1995-2001, ale poté jeho kariéra nevyhasla. Objevil se například v seriálu Kobra 11 a režisér Quentin Tarantino si jej vybral do filmu Hanebný pancharti.

Gedeon Burkhard neztrácí nic ze své přitažlivosti ani ve zralém věku. Na slavnostním večeru ve Vídni rozdával profesionální úsměvy na všechny strany. Společnost mu dělala atraktivní přítelkyně Anika Bormann, s níž tvoří pár snů. Do manželství se ale Burkhard po špatné zkušenosti, která trvala pouhé čtyři měsíce, nežene.

Reklama

Další články

Načítám