Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Velký muzikant, skladatel i milovník. Takový vždy byl Petr Hapka (†70). Vypráví o tom i jeho nová autorizovaná kniha, v níž vzpomíná na celý svůj život. A v jedné kapitole se čtenáři dozvědí i to, jak moc měl ženy rád. Dokonce tak, že je houfně posílal na potrat, a aby neměl u takzvané potratové komise, která rozhodovala, zda interrupci povolí, ostudu, posílal za sebe coby otce náhradníka!

Šlo o jeho přítele, který za něj zaskakoval na Praze 1. „Kdyby potřeboval on zaskočit pro změnu za sebe třeba na Prahu 4, šel bych. Tam jsem tenkrát neměl nic,“ vzpomíná skladatel v knize Váš Petr Hapka.

Myslí si, že milenky se jej těhotenstvím snažily svázat, neměly ale šanci.

Otec sedmi dětí vzpomíná třeba i na to, jak ho celý profesní život uháněl o písničku Karel Gott, pro nějž se přitom autorovi zemitých melodií špatně skládalo. Mistr tak tlačil, až se mu skladatel snažil raději doma i zapřít. To prý však Karla Gotta (†80) neodradilo, údajně vzal žebřík a vlezl mu do domu, odkud však měl stejně odejít s nepořízenou.

„Já a žebřík? To bych si pamatoval. K ničemu takovému nedošlo. Asi Petr chtěl tu historku udělat pro své čtenáře zajímavější,“ reagoval na to pro Super.cz Gott.

Reklama

Další články

Načítám