Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Osmany Laffita navrhoval už kde co. Samozřejmě vytvářel návrhy oblečení, šperků, doplňků i bot, a troufl si i na nábytek. Když dostal nabídku vytvořit kolekci předložek do koupelny, tak to otrlého výstředního umělce překvapilo.

„Když jsem ale zjistil, že se jedná o opravdu exkluzivní práci určenou pro náročnou movitou klientelu, tak jsem do toho šel," svěřil se nám Osmany. Kolekce obsahuje dvanáct různých vzorů v několika barevných variantách. Jeden kobereček si designér navrhl dokonce podle své vlastní černobílé koupelny, další je zase protkávaný zlatou nitkou, což by měli prý ocenit hlavně zákazníci z Ruska, kteří si na okázalé výstřelky potrpí.

„Hlavní inspirací pro limitovanou kolekci byla příroda. Moře a mušle mého rodného města Havany, ale i české lesy a jejich listy. Dále vůně jasmínu či kytice růží. K jednomu vzoru mne inspirovala i Rubikova kostka,“ svěřuje se Osmany Laffita.

Ani při navrhování koupelnového zařízení neopomněl návrhář na tvorbu, která je pro něj zásadní. K přírodou inspirované kolekci vytvořil několik šatů, které byly inspirované vzory koberců. Jedna z modelek byla dokonce ozdobená parohy a mezi kráskami se pohyboval spoře oděný svalovec v kostýmu vlka.

Už brzy se hodlá návrhář vrátit naplno k oblečení. Po několika prezentacích ve Španělsku, kde otevřel své franšízové salony, bude další módní přehlídka opět v Čechách. „V posledních několika případech pro mě bylo důležitější dělat přehlídky ve Španělsku, ale teď se chci vrátit do Čech," nechal se slyšet Laffita, který uspořádá svou další módní show nejspíš v únoru. Opět se bude jednat o zajímavý námět i netypické prostředí.

Reklama

Další články

Načítám