Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Jejich revírem je dálnice, jejich tempo je vražedné... Spočítat, kolik aut za 17 let natáčení seriálu Kobra 11 zničil vrchní komisař Semir Gerkhan a jeho parťáci, by byl nadlidský úkol.

Po boku komisaře Gerkhana, který je s nekonečnou německou akční jízdou nerozlučně spjat, se za ta léta vystřídala celá řada kolegů. Ti na práci u dálniční policie povětšinou tvrdě doplatili.

To je také případ vrchního komisaře Andrého Fuxe, kterého zločinný protivník na konci třetí řady usmrtí harpunou na Mallorce. Ve skutečnosti se představitel Andrého, herec a muzikant Mark Keller, v roce 1998 sám rozhodl ze seriálu odejít. Od té doby českým divákům téměř sešel z očí.

Dnes 48letý umělec s chorvatskými kořeny se sice vyučil automechanikem, jak tomu chtěla rodinná tradice, nikdy se ale nevzdal snu o umělecké dráze. Ten se mu nakonec vyplnil: stal se nejen hercem, nýbrž i populárním zpěvákem.

Kromě toho se Mark stále udržuje fit a věnuje se mnoha sportům, nejen bojovým. Například letos v létě se v Hamburku zúčastnil mistrovství v pádlování na prkně.

Pro diváky, kteří si Marka v roli Andrého oblíbili, máme nakonec dobrou zprávu: němečtí tvůrci zjistili, že vrchní komisař před patnácti lety zákeřný útok na Mallorce přežil a v nejnovější 18. řadě se má do seriálu vrátit.

Reklama

Další články

Načítám