Hlavní obsah
Článek

Nově příchozí soutěžící Jan Filipenský alias Jafar má pořádně tuhý kořínek. Více než dvoumetrový silák měl ovšem párkrát kvůli svému nebezpečnému koníčku opravdu namále.

Posila VyVolených předvedla děsivou jizvu na ruce, k níž Jan přišel při rekonstrukci historické bitvy. Na Jafara z metrové vzdálenosti vystřelil kanón a vypadalo to s ním opravdu zle. Při nehodě přišel o kus svalové hmoty a v nemocnici pak strávil dva měsíce, během nichž mu lékaři transplantovali kůži ze zad na místo zranění. „Výstřel mi narušil i sluch, některé zvuky teď slyším trochu jinak,“ přiznal Filipenský.

Odvaha mu ovšem rozhodně neschází a při pokusu o český rekord, během něhož mu přes hrudník přejíždělo 200 motorek, se také málem dostal „na druhý břeh“. Tehdy skončil s propíchnutým krkem a zvažoval, že svou kariéru ukončí, ale touha po adrenalinu byla silnější než pud sebezáchovy.

Nesmrtelný Jafar se díky své statné postavě uplatnil i ve světě filmu. Jako kaskadéra si jej vybraly hollywoodské štáby natáčející v Praze trháky jako Van Helsing, Hellboy či Mission: Impossible - Ghost Protocol.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám